Werkwijze

Socialer Ondernemen Deventer werkt met behulp van de filosofie  “De zeven eigenschappen die jou succesvol maken” van Sean Covey. Hij heeft zijn filosofie gebaseerd op “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephan R. Covey. Deze filosofie wordt zowel door onze medewerkers in hun eigen leven gebruikt om effectiever te werken en ook door mensen die wij begeleiden.

Wij trainen onze medewerkers en mensen die wij begeleiden door gebruik te maken van deze filosofie. Het doel is om vanuit jezelf te werken aan je toekomst, zonder dat je afhankelijk bent van allerlei dingen die op je pad komen waar je last van hebt. We worden pro actief en nemen het initiatief in eigen hand.

  1. We starten met inzicht in onszelf. Wie ben je en waarom maak je welke keuzes. Waar ben je wel blij mee en waarmee niet. We proberen op een afstandje naar onszelf te kijken.
  2. Wij benaderen elke situatie dat je gewoonten kunt aanleren en afleren.
  3. We leren om te werken in de cirkel van invloed. Als je dingen doet waar je zelf invloed op hebt, zul je resultaat gaan zien.
  4. Samen onderzoeken wij wat jij belangrijk vindt in je leven. Wat zijn jou principes? 
  5. We schrijven samen een persoonlijke missie. Wie zou je willen zijn? Wat vind jij nu echt belangrijk in je leven?
  6. Als je weet wie je wil zijn en wat belangrijk voor je is in je leven, dan gaan we daar stappen in zetten om dit te realiseren. Wij laten ons niet afleiden door zaken die niet belangrijk zijn, maar gaan recht op ons doel af.
  7. We leren je ook hoe je relaties opbouwt met je omgeving. Wanneer dit mogelijk is met bijvoorbeeld je ouders, vrienden en collega’s. Ook leren we om te luisteren naar elkaar om de ander te begrijpen.

Tijdens de ambulante begeleiding willen wij een leven niet overnemen, maar mensen zelf hun richting en doel laten vinden. Van binnenuit werken om te bepalen wat jij belangrijk vindt in je leven. Als de begeleiding stopt moet je terug kunnen vallen op je persoonlijke missie om de doelen die je hebt steeds weer voor ogen te houden. Je houdt hierdoor de teugels in handen voor nu en de toekomst!

Nieuwsgierig geworden naar onze manier van werken. Neem dan nu contact op met Marieke Rinsma voor een kennismakingsgesprek. Wij staan open voor alle vragen t.a.v. (ambulante) begeleiding.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2015 - 2021 Socialer Ondernemen Deventer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel